• Δερματολογία - Αφροδισιολογία - Φλεβολογία – Λεμφολογία
  Δρ. Ιωάννα Παντελάκη

Ποδολογικό τμήμα - Medi Nails

Το ποδολογικό τμήμα του DERMA MEDICAL CLINIC ασχολείται με την ιατρική φροντίδα και τη θεραπεία προβλημάτων των κάτω άκρων.

 • Μυκητίαση
 • Κρυοθεραπεία και αντιμετώπιση μυρμηγκιών
 • Διαβητικό πόδι
 • Ονυχοείσφρυση (νύχι που εισχωρεί στο δέρμα)/ χειρουργική αντιμετώπιση με τη μέθοδο Emmert plastic
 • Υπερκερατώσεις (σκληρύνσεις)
 • Υπερκερατώσεις, Ραγάδες
 • Κάλοι, Τύλοι
 • Ονυχογρύπωση
 • Ονυχοκρύπτωση
 • Λουτρά παραφίνης
 • Ονυχοπλαστική
 • Βλαισό μέγα δάκτυλο-Κότσι (Hallux Valgus)

10 συμβουλές για λαμπερά, γεμάτα υγεία νύχια.

Θέλουμε υγιή και λαμπερά νύχια κάθε μέρα; Με τα 10 ακόλουθα tips θα έχουμε ένα αποτέλεσμα ίδιο με αυτό της επαγγελματικής περιποίησης.

 1. Προφυλάξτε τα!!! Φοράτε γάντια στο καθάρισμα για να προστατεύετε τα νύχια και τα χέρια σας. Χημικά απορρυπαντικά εμποδίζουν την ενυδάτωση των χεριών και των νυχιών.
 2. Τραφείτε σωστά! Αν επιθυμείτε δυνατά και υγιή νύχια ρίξτε μία προσεκτική ματιά στη διατροφή σας. Απλά μικρά βήματα και με συνέπεια θα κάνουν διαφορά. Τα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά να βρίσκονται στις διατροφικές μας συνήθειες. Αυτά βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός και στο λινέλαιο. Η διατροφή αυτή αποτρέπει τα νύχια σας να γίνονται εύθραυστα και ξηρά. Ο ψευδάργυρος, επίσης, μέσω του κρέατος, των ψαρικών και τον γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθάει στην εξαφάνιση και πρόληψη των λευκών κηλίδων, που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό στα νύχια μας.
 3. Κόψτε τα νύχια σας σωστά! Για να αποφύγετε την ανομοιόμορφη και επώδυνη ανάπτυξη των νυχιών κόψτε τα σωστά! Κόψτε λοιπόν τα νύχια σας ευθεία και όχι πολύ κοντά. Προσέξτε μη δίνετε μυτερή φόρμα στα ελεύθερα άκρα των νυχιών καθότι προκαλούνται πολύ συχνά προβλήματα και το νύχι μεγαλώνει με κατεύθυνση προς το δέρμα.
 4. Χρησιμοποιήστε λίμα!! Η λίμα αποτελεί βασικό εργαλείο που δεν θα πρέπει να λείπει από την περιποίηση των νυχιών. Κάντε χρήση της λίμας αφού κόψετε τα νύχια σας και εξομαλύνετε τις αιχμηρές άκρες.
 5. Στίλβωση των νυχιών με λίμα! Αν θέλετε λαμπερά και υγιή νύχια χρησιμοποιείτε ειδική λίμα στίλβωσης των νυχιών. Άμεσο αποτέλεσμα η υγιής και αισθητικά άρτια εμφάνιση.
 6. Μην κόβετε τα πετσάκια σας! Προσπαθήστε να αποφύγετε την κοπή της επιδερμίδας καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς και μολύνσεις. Αν θέλετε να περιποιηθείτε τα πετσάκια τοποθετήστε τα χέρια σας σε ζεστό νερό και στη συνέχεια σπρώξτε τα πετσάκια με χρήση ειδικού εργαλείου προς τη βάση του νυχιού.
 7. Αποφύγετε την χρήση ασετόν!! Το ασετόν ξηραίνει επιπλέον τα νύχια. Η τακτική χρήση βερνικιού νυχιών κάνει τα νύχια να φαίνονται ωραία και τα πολλά χρώματα, που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο αποτελούν κίνητρο για συχνούς πειραματισμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε χρήση ξεβαφτικού χωρίς ασετόν, ειδικά αν έχετε ήδη εύθραυστα νύχια.
 8. Μείνετε φυσική!!! Εφαρμόστε τεχνητά νύχια από ακρυλικό η gel για μερικές εβδομάδες και αφήστε τον υπόλοιπο χρόνο τα νύχια σας φυσικά.. Περιποιηθείτε τα νύχια σας και με ένα μανικιούρ στο σπίτι, το έχουνε ανάγκη. Με αυτό το τρόπο τα νύχια σας φαίνονται λαμπερά και μπορείτε να είστε βέβαιες ότι είναι υγιή και φροντισμένα.
 9. Χρησιμοποιήστε λάδι!! Αν τα νύχια σας είναι ξηρά η εύθραυστα, χρησιμοποιείτε ένα λάδι ενυδάτωσης πριν τον ύπνο, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
 10. Δώστε προσοχή στην αλλαγή χρώματος και σχήματος των νυχιών σας!! Αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδι πολλών ασθενειών όπως από μία απλή μυκητίαση μέχρι σοβαρότερες ασθένειες. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα έχει η ιατρική εκτίμηση με επίσκεψη στο Δερματολόγο.