• Δερματολογία - Αφροδισιολογία - Φλεβολογία – Λεμφολογία
    Δρ. Ιωάννα Παντελάκη

Η φιλοσοφία μας

Στην φιλοσοφία μας κεντρική θέση έχει ο άνθρωπος και τα δερματολογικά προβλήματα που τον απασχολούν. Το δέρμα αποτελεί το όργανο του ανθρώπινου σώματος με τη μεγαλύτερη έκταση. Εκφράζει ποικιλία παθήσεων, πολλές φορές οργανικής ή ψυχοσωματικής παθοφυσιολογίας ή συνδυασμός και των δύο. Στόχος μας είναι η σωστή διάγνωση του προβλήματος και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του. Για να πετύχουμε την αποστολή μας ακολουθούμε τέσσερα εξίσου σημαντικά βήματα: Η προσέγγιση και κατανόηση του προβλήματος του εξεταζόμενου, η σωστή διάγνωση, η πλήρης ενημέρωσή του και το πλάνο θεραπείας με τελικό στόχο την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής του.

Επιτρέψτε μου να σας αναλύσω τα τέσσερα αυτά καθοριστικά σημεία.

Προσέγγιση του παθόντος ατόμου και κατανόηση του προβλήματος:

Γνωρίζουμε ότι ο φέροντας ένα πρόβλημα υγείας και ιδιαίτερα δερματολογικό είναι σε αδύναμη θέση. Πολλές φορές η ψυχική καταπόνηση είναι αυτή που επιβαρύνει περισσότερο τον άνθρωπο. Η εμπιστοσύνη του παθόντος στον ιατρό του είναι από τα σημαντικότερα σημεία μιας θεραπείας. Η προσέγγιση του προβλήματος είναι πολύπλευρη και γι αυτό απαιτείται χρόνος. Αυτοί είναι και οι λόγοι που ο χρόνος που επενδύουμε σε κάθε επίσκεψη, κάθε ασθενούς ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικός.

Διάγνωση:

Η διάγνωση είναι ένα καθαρά επιστημονικό κεφάλαιο και ανήκει αποκλειστικά στους ιατρούς της κλινικής μας. Για να φτάσουμε στο επίπεδο της ορθής διαγνωστικής προσέγγισης έχουμε επιχειρήσει υπεύθυνα την επιστημονική μας κατάρτιση μέσω συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ιατρικής άσκησης και εμπειρίας σε καταρτισμένα νοσοκομεία του εξωτερικού. Οι απαιτήσεις του ασθενούς που επισκέπτεται την κλινική μας επιθυμούμε να είναι οι υψηλότερες δυνατές. Για το λόγο αυτό συχνά πραγματοποιούμε συμβουλευτικές συνεδρίες με τα Νοσοκομεία του εξωτερικού στα οποία παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Ενημέρωση:

Η σωστή ενημέρωση του ασθενούς είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε θεραπεία. Η ενημέρωση πρέπει να είναι λεπτομερής και πλήρως κατανοητή από τον ασθενή. Είναι ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα του ασθενούς να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στο σώμα του και αφού κατανοήσει την παθολογική οντότητα, που τον αφορά, είναι έτοιμος να πληροφορηθεί από μέρους μας για όλες τις πιθανές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Θεραπεία:

Το θεραπευτικό πλάνο για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας προαπαιτεί στενή συνεργασία πάσχοντος και θεράποντος ιατρού. Στην κλινική μας ακολουθούμε ευλαβικά τις συστάσεις των επίσημων Εξειδικευμένων Επιστημονικών Κοινοτήτων, γνωστά και ως διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα. Η θεραπευτική προσέγγιση, που ακολουθούμε, είναι απόλυτα εξατομικευμένη και προσαρμόζεται και διαφοροποιείται ανάλογα με την πορεία και τις ανάγκες του ασθενούς.


Η ιατρική ομάδα

Δρ Ιωαννα Παντελακη
Δερματολογος Αφροδισιολογος

Η Δρ Ιωάννα Παντελάκη είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bochum - Γερμανίας. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική St. Josef Krankenhaus- Bochum.

Είναι ιδιοκτήτης και υπεύθυνη του πρότυπου Δερματολογικού Κέντρου DMCllinic.
Η ίδια δραστηριοποιείται στην Γερμανία, Ελλάδα και Αγγλία.

Είναι επιμελήτρια της Δερματοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου HELIOS Krankenhaus, του Πανεπιστημίου Witten Herdecke, διευθύντρια του Φλεβολογικού τμήματος και τμήματος χρονίων ελκών και υπεύθυνη εκπαίδευσης φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, στο Τμήμα Χρόνιων Ελκών, με Διευθύντρια τη Δρ Ζουριδάκη.

Εξειδικεύτηκε στον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του δέρματος.
Κατέχει τον τίτλο της εξειδίκευσης στην Φλεβολογία - Λεμφολογία.
Εξειδικεύτηκε στην τεχνική της Σκληροθεραπείας υπό μορφή αφρού στην ομάδα του Προέδρου της Γερμανικής Φλεβολογικής Ακαδημίας Καθηγητή Μ. Stücker όπου και εργάστηκε ως υπεύθυνη στο Φλεβολογικό Τμήμα και υπεύθυνη αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας Dr Reich - Schupke.

Η Διδακτορική της εργασία έχει αντικείμενο έρευνας την τεχνική της μεταμόσχευσης Δέρματος στην αποκατάσταση χρόνιων ελκών.

Συνεργάτες

Δρ Αγγελικη Νικοπουλου
Ειδικη ακτινοδιαγνωστρια

Η Δρ Αγγελική Νικοπούλου, είναι Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Διευθύνει και συντονίζει το τμήμα Υπερήχων του DMClinic.
Δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Αγγλία.
Εξειδικεύεται στην απεικόνιση του μαστού.

Η εκπαίδευσή της έγινε στο πλάι του γνωστού Ακτινοδιαγνωστή Μαστού Δρ Κων/νου Κουφόπουλου, στο ιατρείο του οποίου εργάζεται από το τέλος της ειδικότητάς της έως και σήμερα.

Είναι επιμελήτρια στο τμήμα Μαστού του Νοσοκομείου Lincoln County στο Lincoln της Αγγλίας.

Πραγματοποιεί βιοψίες μαστού υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση στο Τμήμα Υπερήχων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών υπό τη διεύθυνση της γνωστής Ακτινοδιαγνώστριας Δρ Κων/νας Κυριακοπούλου.

Η δραστηριότητα της Δρ Α. Νικοπούλου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και η διδακτορική της εργασία με αντικείμενο τον παιδιατρικό θώρακα της πρόσθεσε μεγάλη εμπειρία στην προσέγγιση παιδιατρικών περιστατικών.

Δρ Ισιδωρος Βασιλειου
Ειδικος ακτινοδιαγνωστης

Ο Δρ Ισίδωρος Βασιλείου είναι Ειδικός Ακτινοδιαγνωστής, υπεύθυνος για την υπερηχογραφική εκτίμηση των ανδρολογικών περιστατικών της κλινικής.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

Έχει εργαστεί για σειρά ετών ως επιμελητής στην Κεντρική Κλινική Αθηνών με μεγάλη εμπειρία μεταξύ άλλων και σε βαριά επείγοντα χειρουργικά περιστατικά.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επιμελητής στον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ο κύριος όγκος των περιστατικών που αναλαμβάνει αφορούν στη διαγνωστική προσέγγιση μέσω Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας.
Έχει εξειδικευτεί στις δυνατότητες της Αξονικής Στεφανιογραφίας με πιστοποίηση γνωστού Καρδιολογικού Εκπαιδευτικού Κέντρου του Μιλάνου.

Δρ Δημητριος Γεωργας
Δερματολογος Αφροδισιολογος

Ο Δρ Δημήτριος Γεώργας είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και στέλεχος του Δερματοχειρουργικού τμήματος του DMClinic.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bochum Γερμανίας.

Ο ίδιος δραστηριοποιείται στην Γερμανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Εργάζεται στην Ακαδημαϊκή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ηelios Klinik Duisburg, του Πανεπιστημίου Düsseldorf και είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Düsseldorf.

Είναι διευθυντής του Δερματοχειρουργικού τμήματος και συντονιστής του Δερματολογικού Ογκολογικού Κέντρου.

Εξειδικεύεται στην χειρουργική αποκατάσταση καρκίνων του Δέρματος, Υδρωταδενίτιδας και στη θεραπεία δερματικών παθήσεων της πρωκτολογίας.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου της Γερμανικής Δερματοχειρουργικής Ακαδημίας Prof F. Bechara και ήταν υπεύθυνος στην εκπαίδευση φοιτητών και ιατρών πάνω σε Δερματοχειρουργικές τεχνικές.

Εξειδικεύεται στον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του δέρματος.