• Δερματολογία - Αφροδισιολογία - Φλεβολογία – Λεμφολογία
  Δρ. Ιωάννα Παντελάκη

Laser Αποτρίχωσης

Μόνιμη και ανώδυνη αποτρίχωση

Η αποτρίχωση μέσω Laser γνωρίζει μία άνθιση στον τομέα της αισθητικής ιατρικής. Η σωματική τριχοφυΐα είναι για πολλούς ανεπιθύμητη. Τριχοφυΐα σε λάθος περιοχές του σώματος μπορεί να αποτελεί αιτία μεγάλης ψυχικής καταπόνησης. Μακριές τρίχες στη μασχάλη ή έντονη τριχοφυΐα του εφηβαίου ξεπερνάνε πολλές φορές τα όρια της υγιεινής. Η εμφάνιση τριχών στο άνω χείλος μιας γυναίκας επηρεάζει αρνητικά την θηλυκότητά της. Εκτός από αισθητικό πρόβλημα η τριχοφυΐα αποτελεί πολλές φορές και κλινική ένδειξη κάποιας ασθένειας ή ορμονικών διαταραχών.

Χιλιάδες γυναίκες καταπολεμούν τη τριχοφυΐα τους με κερί αποτρίχωσης, με ηλεκτρικές μηχανές αποτρίχωσης ή με το συνεχές παραδοσιακό ξύρισμα. Όλες αυτές οι μέθοδοι αποτρίχωσης είναι επώδυνες, όχι μόνιμα αποτελεσματικές και απαιτούν χρόνο. Η εφαρμογή της αποτρίχωσης μέσω της τεχνολογίας Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) έφερε μία επανάσταση στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας.

Στη κλινική μας η αποτρίχωση γίνεται με την τεχνολογία του διοδικού Laser και εκτελείται από ιατρό. Το διοδικό laser εφαρμόζεται στα πιο διακεκριμένα κέντρα Laser στην Ευρώπη και Αμερική. Κατέχει την πρώτη θέση στο τομέα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας καθώς η ενέργειά του φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος και με αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζει τη μελανίνη της επιδερμίδας. Η τεχνολογία του διοδικού Laser μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι καθώς είναι ασφαλής και σε πιο σκούρες επιδερμίδες.

Βασικές γνώσεις που πρέπει να έχετε:

 • ορμονικές διαταραχές που προκαλούν τριχοφυΐα αποτελούν αντένδειξη
 • ερεθισμένο δέρμα εξαιτίας εγκαύματος ή κάποιας δερματικής πάθησης αποτελεί αντένδειξη
 • η αποτελεσματικότητα μιας αποτρίχωσης Laser εξαρτάται από την ποιότητα και το χρώμα της τρίχας. Όσο πιο παχιά και σκούρα η τρίχα τόσο μεγαλύτερη ενέργεια απορροφά από το Laser.
 • οι ξανθές και λεπτές τρίχες δεν απορροφούν την επιθυμητή ενέργεια και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα αργούν
 • οι λευκές τρίχες δεν αναγνωρίζονται από καμία τεχνολογία Laser

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την προετοιμασία:

 • Ξυρίστε την επιθυμητή περιοχή 1 με 2 ημέρες πριν το ραντεβού σας (εξαίρεση αποτελεί το πρόσωπο)
 • Το ξυράφι όπως και οι αποτριχωτικές κρέμες επιτρέπονται αλλά ΟΧΙ το κερί αποτρίχωσης
 • Η άμεση έκθεση στον ήλιο μετά τη συνεδρία πρέπει να αποφεύγεται
 • Ο ερεθισμός που τυχόν θα εμφανιστεί μετά από τη συνεδρία είναι παροδικός και αντιμετωπίζεται με χρήση ενυδατικών κρεμών