• Δερματολογία - Αφροδισιολογία - Φλεβολογία – Λεμφολογία
    Δρ. Ιωάννα Παντελάκη

Προληπτικός έλεγχος κατά του καρκίνου του δέρματος

Hποιότητα ζωής στηρίζεται στην πρόληψη. Ο προληπτικός έλεγχος τόσο για το μελάνωμα, όσο και για τους μη μελανωματικούς καρκίνους και η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων. Απαιτείται λοιπόν πρόληψη και σωστή διάγνωση. Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι η διάγνωση στα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος, αλλά και των προκαρκινικών δερματικών βλαβών, γίνεται με την κλινική εξέταση, και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε πλήρη ίαση, μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

Ο αξιόπιστος προληπτικός έλεγχος στηρίζεται στην εμπειρία, τη συνεχή επιστημονική κατάρτιση του ιατρού και τον ιατρικό εξοπλισμό υψηλής ανάλυσης.

Η Derma Medical Clinic με επικεφαλής την Δρ. Παντελάκη Ιωάννα έχει εμπειρία στη διάγνωση, στην φαρμακευτική καθώς επίσης και στη χειρουργική αντιμετώπιση των καρκινικών και προκαρκινικών δερματικών βλαβών.


Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Η ψηφιακή ανάλυση δερματικών βλαβών και σπίλων βοηθάει σημαντικά στη σωστή διάγνωση. Το ψηφιακό δερματοσκόπιο microDERMA D120 της VISIOMED είναι το εγκυρότερο σύστημα δερματοσκόπησης παγκοσμίως με το σύστημα DANAOS*. Είναι το μοναδικό με πιστοποίηση 3ης γενιάς από την FDA.

* DANAOS System: Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο στις κακοήθειες του δέρματος. Υπό την επιστημονική διεύθυνση της δερματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Bochum Γερμανίας.


ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Επιμελήτρια δερματολογικής κλινικής σε επικυρωμένο κέντρο μελανώματος Νοσοκομείου HELIOS KLINIK Oberhausen- Γερμανίας.

Υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων στο Τμήμα μελανώματος, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μπόχουμ-Γερμανίας "St. Josef- Hospital". (2010-2013)

Πιστοποίηση προληπτικού ελέγχου καρκίνου δέρματος. Κοινότητα δερματολογικής Πρόληψης Γερμανίας
  

Εμπειρία στην ηλεκτροχημειοθεραπεία (ΗΧΜΘ) σε πρωτοπαθείς και μεταστατικές νεοπλασίες δέρματος.
  

Εμπειρία στη περιοχική αναισθησία και τοπική αναισθησία τύπου Tumescent.
Εμπειρία στην χειρουργική αφαίρεση καρκίνου δέρματος και προκαρκινωματωδών δερματικών αλλοιώσεων.
Εμπειρία στη μεταμόσχευση δέρματος (αυτομοσχεύματα, τεχνητό δέρμα - Integra).